09:00

Kallhälls FF vit

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Kallhälls FF vit

Ännu en tidig morgon på Smedshagen. Den här gången var motståndet Kallhälls FF vit, vilket visade sig vara ett mycket bra och spelande lag.
Vi börjar matchen bra och i 3:e minuten skjuter Viktor N ett skott utanför och i samma minuter avslutar Malcolm mitt på målvakten. Två minuter senare får vi hörna och Lucas slår en mycket genomtänkt hörna över alla till Viktor N som tar ner bollen och går på skott men avslutet går utanför. När målvakten sparkar ut bollen så bryter Viktor N och tar ett avslut långt utifrån och den går mellan benen på målvakten. 1-0 till oss. Därefter böljar spelet lite fram och tillbaka och Victor Y i mål för göra några räddningar. I 12:e minuten försöker Malcolm spela fram Lucas men målvakten bryter. Direkt efter det sticker Kallhäll upp och slår en lång boll men klackavslutet går utanför. Minuten senare har vi ett farligt skott som målvakten räddar till hörna. Hörnan går längs mållinjen men ingen lyckas sätta fram en fot och få in den i mål. I 15:e gör Victor Y en räddning och därefter sticker Filip upp och avlossar ett skott men målvakten räddar. Sedan kommer halvlekens höjdpunkt. Kallhäll kommer fram i ett snyggt anfall och när sista killen ska sätta den i mål så dyker Victor ner framför hans fötter och räddar till hörna. Mycket snyggt och modigt gjort. I näst sista minuter spelar Adam fram Filip men skottet går utanför och sekunder senare så avlossar Filip igen men ännu en gång går avslutet utanför. I sista minuten har Kallhäll ett skott över innan halvleken avslutas med att Adam tar ner en utspark och går på avslut men även det går utanför. 1-0 i paus är ett faktum i en händelserik första halvlek.
I andra börjar vi bra igen och Viktor N har ett skott utanför i både 1:a och 2:a minuten. Minuten senare får vi en kontring som Lucas kan rulla in 2-0 på. Nu känns allt bra och i 5:e minuten har Malcolm, Viktor N och Lucas ett snyggt anfall utan att det blir mål. I 8:e får vi hörna och Gustav slår den på bortre där Adam dyker upp men nicken går utanför. Strax därefter bryter Kallhäll ett uppspel och de kan enkelt rulla in 2-1. Minuten senare sätter Kallhäll press på oss och de kan från nära håll sätta dit 2-2. Nu spelar vi inte så bra och det beror främst på att vi inte jobbar lika hårt som tidigare. I 11:e minuen skjuter Kallhäll men Adam hinner emellan med rumpan och bollen går till hörna. I 12:e spelar Malcolm snyggt tillbaka till Lucas men avslutet går över. Nu börjar vi jobba hårt igen och då kommer utdelningen. I 15:e bryter Viktor N ett uppspel på vår vänsterkant. Han lurar en motståndare och går in i banan och avslutar snyggt med högern . Bollen går rätt upp i målvakten vänstra kryss. 3-2 till oss. Minuten senare bryter Lucas ett uppspel och kommer i duell med målvakten. Den duellen vinner han och kan sätta dit 4-2. Dock fick målvakten en smäll i den duellen och då är de flesta av våra spelare framme hos målvakten och kollar hur det gick med honom. Fint agerat från er alla. I 18:e minuten bryter Filip ett uppspel men skottet går utanför. I sista minuten får vi hörna och ännu en gång slår Gustav den på bortre och ännu en gång dyker Adam upp men nicken går återigen utanför.

Matchen slutar 4-2 till oss och det är till stora delar en mycket bra match mot ett mycket bra motstånd. Killarna kämpar på bra och visar emellanåt upp ett riktigt fint spel. Nu ser vi fram emot två 7-manna matcher under eftermiddagen! :-)